2 Nisan 2010 Cuma

2011 Kia Optima



Kia son zamanlarda gerçekten güzel modeller üretiyor, 90'ların sonuna göre kıyaslanırsa da tasarımlarını, kalitesini bir hayli geliştirdi. New York Auto Show'da sergilenen 2011 Optima modeli de bu gelişmenin en son örneği oldu.

Optima, 3 yeni aktarım organı, Kore markasının ilk Hybrid aracı olması ve 274 hp turbo seçeneği ile Kia'cıların gönlünü fethetti. 

Daha önceki Optima'dan daha uzun, daha alçak ve daha geniş olan, yeni bir platform üzerine oturtulan Kia'nın yeni "Kaplan"ının tasarımı Almanya ve California'daki dizayn stüdyolarında oluşturulmuş. Kia diğer modellerinde olduğu gibi bu modelinde de kaslı bir görünüm elde etmiş.


Böylece yeni dizaynıyla dikkat çeken Sportage ve Kia ailesine katılan yeni modeller Forte ve Koup ile beraber Kia, bünyesine Hybrid Optima'sını da ekleyerek büyük bir sıçrama yapmış oldu.

2.4 litrelik hybrid modelinin üretimi önümüzdeki yıl başlayacak. Bunun dışında yine 2.4 litrelik 200 hp güç üreten 4 silindirli benzinli motor da seçeneklerin arasında olacak. Önden çekiş Optima'yı satın almak isteyenler 6 ileri düz ve otomatik viteslerden birini seçebilecekler.

Optima'nın üç farklı donanım seviyesi olacak, bunlar LX, EX ve SX. LX modelinde krom egzost, 16 inç lastikler bulunurken, EX modelinde 17 inç lastikler, sis lambası, krom veya gövde rengi kapı tutacakları, ısıtmalı aynalar gibi özellikler sunulacak. En üst donanım SX modelinde de, HID teknolojisiyle geliştirilen ön ve LED arka farları, kırmızı arka kaliperler, 18 inç lastikler gibi özellikler standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder