22 Nisan 2010 Perşembe

Peugeot 308 RC-Z


Peugeot'nun 205GTI'dan beri ürettiği en iyi araba olarak gösterilen Peugeot 308 RC-Z, tasarım şekli ve aynı sınıfta olması açısından Audi TT ile kıyaslanmaya başlandı bile. Yaklaşık 2 senedir araba fuarlarını izliyorsanız zaten 308 RC-Z'nin neye benzeyeceği hakkında bir fikriniz olmuştur. Aracın 2007 sonlarında ilk konsept modeli sunulmuş, 2008 yılında da Peugeot üretiminin yapılacağı bilgisini kamuoyuna duyurmuştu.


İngiltere'de £20.450 fiyat etiketine sahip olacak aracın giriş seviyesindeki motor seçeneği ise 2.0 litre dizel motor olacakmış. Arka koltklar da yine yetişkinler için tasarlanmış ama realitede yetişkin bir insanın içine oturup rahat etmesi imkansız gibi bir şey. Sadece çocuklar oturabilir desek yanlış söylemiş olmayız. İç tasarımın kalitesi de klasik Peugeot. Güzel gözüküyor ama kalite duygusunu kullanıcısına hissettiremiyor. Plastik kullanımının fazla olması biraz rahatsız edici.

Zevk meselesi tabii ki ama Audi TT gibi bir araba varken RC-Z'nin tek avantajı tasarımının yeniliği olur. 



2 yorum:

  1. TR'ye 70-80 bin TL arasında getirilecekmiş... olması gerekenden en az %30 pahalı olmasından mütevellet pek satmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. katılıyorum, tasarımı yeni de olsa göze hoş da gelse, peugeot sonuçta. gerçi laguna coupenin bile fiyatı bmwlerle mercedeslerle kapışıyor.

    YanıtlaSil