27 Nisan 2010 Salı

Alfa Romeo TZ3 Corsa



Yine mi Alfa Romeo dediğinizi duyar gibi oluyorum:) Ama bu tasarımı koymamak da olmazdı gerçekten.. Milano merkezli tasarım firması Zagato, Alfa Romeo'nun 100. yılı için (efsane TZ2 modelinden esinlenerek) yeni bir tasarıma imza atmış. Aracın özelliklerine geçmeden önce biraz Zagato firmasından bahsedelim. 1919 yılında Ugo Zagato tarafından kurulmuş, 50'li yıllardan sonra da Elio ve Gio Zagato direksiyonu ele almışlar. Firma şu anda 3. nesil olan Marella ve Andrea tarafından kontrol ediliyor. 1920'den itibaren Alfa Romeo dışında Lancia, Fiat, Aston Martin, Bentley, Maserati gibi bir çok ünlü markayla da güzel çalışmaları olan bir firma. Benim aklımda kalan Zagato tasarımları ise 2002 yılındaki Aston Martin DB7, Alfa Romeo Alfetta ve Bentley GTZ. (www.zagato.it)


Aracımıza gelince, 850 kg ağırlığındaki araç 4.2 litre 420 hp güç üreten motorla donatılmış. Bu da TZ3'ün 0-100 km hızlanmasını 3,5 saniyenin biraz altında yapmasını ve aracın maksimum hızının yaklaşık 300km/h olmasını sağlıyor. Klasikleşmiş sarı yazılardan da anlaşılabileceği gibi 18 inç Pirelli lastikler tercih edilmiş. Önden bakınca 8C'den esinlenilmiş diye düşünülebilir ama aracın arka tasarımı tamamiyle farklı. TZ'nin yeri bende ayrı olduğu için bu modeli çok sevsem de 8C'nin tasarımı bambaşka..

Bu arada bir model araba koleksiyoncusu olarak elimde bulunan bir Alfa Romeo TZ modelinin fotoğrafını da paylaşayım. Hem de eski modelin nasıl olduğuna dair bir fikir edinmiş olursunuz. Bir ara da bütün modelleri fotoğraflayıp paylaşmak lazım..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder